Skip to main content
Hos Yogavi

Reiki

Reiki är en energibalanserande behandling för hälsa och välbefinnande som aktiverar och stimulerar kroppens egna förmåga att läka och återhämta sig. Reiki har sitt ursprung i Japan och beskrivs som en andlig livsenergi som finns i allt levande.

Läs mer om Reiki

Reikihealing är en mjuk energimetod. Genom beröring kan du få en djupavslappning för reducering av stress och upplösa spänningar i  kroppen. Du får en påfyllning av energi som kan stärka kroppens självläkande förmåga. Behandlingen ges liggande på brits med kläder på med kudde och filt. Den som behandlar  håller händerna på eller ovanför kroppen. Behandling sker ofta på både bak-och framsidan av kroppen. Efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld av energi på samma gång.  

Reiki är en tusentals år gammal healingform och är godkänd av WHO samt praktiseras på Sjukhus i bla England, Skottland och på mer än 70 sjukhus i USA. 

Den forntida healingmetoden återupptäcktes i Japan, i början av 1900-talet av dr Miako Usui  (1865-1926). Ordet Reiki består av två Japanska ord – rei och ki. Rei betyder universell, vilket betyder allomfattande. Ki är livsenergin, som flödar genom allt levande – människor, djur och växter. Allt levande är beroende av livsenergin. I människokroppen kommer den huvudsakligen in genom våra sju chakra. Inne i kroppen har vi ett nätverk av  energibanor, meridianer, vilka används vid akupunktur enligt Kinesisk teori. Energin ger kraft till organ och celler i vår kropp. När energifödet störs eller hindras, störs också funktionerna i kroppen. Ofta kallade energiblockeringar. 

Reikin, den universella livsenergin helar kroppen genom att flöda till de blockerade delarna och  laddar dem med den positiva energin. Reiki höjer också frekvensen på energin utanpå och inuti kroppen. Resultatet blir att den negativa energin upplöses och försvinner. När energin åter flödar i får kroppen en chans att läka sig själv.

Upplevelsen under och efter behandlingen är individuell. Energin under behandlingen kan upplevas som värme eller kyla. Många känner avslappning och känslor av frid, trygghet och välbefinnande efter behandlingen.  

Efter en tids regelbundna behandlingar kan du ha bestående känslor av avslappning och balans. Reiki kan ge dig:

  • Stressreducering
  • Emotionellt lugn
  • Smärtlindring
  • Bättre sömn
  • Ökad självkänsla 
  • Balansering och förstärkning av energiflödet i kroppen

Boka behandling

Du kan boka Reiki hos mig på fredagar mellan 10.00-14.00. Om annan tid önskas vänligen kontakta mig via mail eller telefon.