Skip to main content
Hos Yogavi

Yoga i Växjö

På Yogavi önskar jag att du får hitta till medvetenhet i rörelsen och känna att du kan släppa taget och möta dig själv på yogamattan, oavsett den yogaform vi praktiserar. 

Kom som du är och tillåt dig känna in vad du behöver i stunden. Tillåt dig själv att bara vila dig igenom ett yogapass om det är vad du behöver. 

Jag tror på yogan som helhet och strävar efter att fler ska få möjlighet att möta de positiva förändringarna man kan uppnå genom asanas (yogapositioner), pranayama (andningsövningar), meditation och mindfulness.

Drop in-klasser

På Yogavi hålls kontinuerliga yogaklasser på drop in. Här är du välkommen att boka in ett pass när det passar dig.

Yogakurser

Genom att gå en kurs så ger du dig en möjlighet att fördjupa dig i Yoga. Kursen sträcker sig över flera veckor och du har en plats reserverad för dig varje vecka. Om du missar ett tillfälle meddelar du mig så kan du ta igen så länge kursperioden pågår.

Även om terminens kurs har startat så är det inte för sent att boka sig på en kurs. Sänd ett mail till ulrika@yogavi.se.

Företagsyoga

Ge din personal möjlighet att yoga regelbundet. Yogavi erbjuder allt från enstaka yogaklasser till kurser och längre hälsoprogram, på plats hos er eller här i yogastudion på Norrgatan 15 E.

Privat Yogaklass

En privatklass skräddarsys efter dina behov och önskemål. Jag finns här att hjälpa dig och guida dig på bästa sätt.

Workshops i Meditation & Yoga

Yogavi håller även i flera olika endags och flerdags tema-workshops med fokus på medvetenhet och välmående.

YOGA HOS YOGAVI
Ulrikas yoga
Yin Yoga

Yinyogan är en mjuk yoga där vi fokuserar på Yindelarna i kroppen – skelett, fascia, ligament och inre organ. Ställningarna utförs sittande och liggande där varje position varar 3-5 minuter vilket ger oss tid att slappna av i kropp och sinne.

Vi är alla unika och därför anpassas alla positioner efter just dina förutsättningar. I Yinyogan ser ofta samma position olika ut beroende på hur rörliga leder och muskler samt hur vårt skelett är konstruerat. Med hjälp av kuddar, filtar och bolster anpassar vi yogan efter våra egna förutsättningar. 

Positionerna är passiva och stilla tillsammans med medveten närvaro.  

Vi stannar kvar i stillhet till skillnad mot flödande yoga eller andra träningsformer där vi tröttar ut systemet och får en skön känsla och avslappning först efteråt.  

Yin representerar den ena sidan av Yin & Yang och kommer från den kinesiska läran om Dao. Yang står för värme, fart, prestation och styrka. Yin står för svalka, avslappning, varande och mjukhet. Precis som symbolen yin-yang finns det alltid yin i yang och yang i yin. Tillsammans uppstår en perfekt balans som daoisterna kallar Dao – den outtalade, helhetens och mittens väg.

I yinyogan blir kroppen mjuk och böjlig och vi mjukar även upp vårt sinne – medvetenhet. Ibland kan ilska, smärta, rädsla och andra känslor komma upp. Det är helt naturligt och vi lär oss att titta på det utan att döma. Vi lägger fokus på här och nu och på att känna kroppens förnimmelser, tankar och känslor. Det gör att yinyogan blir en övning i medveten närvaro – mindfulness. Närvaro i här och nu utan att försöka förändra eller värdera det som sker. Både när det känns bra och mindre bra. Vi stannar kvar i positionerna och lär oss lyssna på kroppen och kontakten med oss själva på riktigt.  

Förhoppningsvis kan du ta med dig den känslan utanför mattan. Tillsammans med andra människor, i naturen eller i bilen påväg till jobbet.  

Vi avslutar varje kurstillfälle med en skön guidad meditation där vi även väver in pranayama, andningsövningar.

Yoga Nidra

Yogisk sömn, djupavslappning genom en guidad meditationsteknik som lugnar nervsystemet och kan bidra till minskad stress. Yoga Nidra har sina rötter i en uråldrig teknik där du fokuserar din uppmärksamhet på olika kroppsdelar-så kallad kroppsscanning. Medveten avslappning där många upplever ökad energibalans, större fokus och välbefinnande.

Så här går det till

Yoga Nidra utförs oftast liggande där du följer lärarens guidande röst och flyttar fokus runt i kroppen på olika sätt. Sk kroppsskanning, för att känna fysiska känslor, energi och tankar och vila i öppen medvetenhet. Detta låter ditt sinne att vila och att stilla dina tankar. Kan ses som en meditationsövning en dynamisk sömn eller sömn med medvetenhet där man är extremt nära sömnens gräns. De som utövar denna metod återkommer ofta med en känsla av att var tung ,stilla och jordad. I Yoga Nidra ingår även visualiseringar och guidade bilder för att komma djupare ner i avslappning. Att somna är helt ok, vilket många av oss gör när vi är nya i Yoga Nidra. Kroppen och sinnet tar ändå till sig av meditationen, vilket gör att det inte går att misslyckas med Yoga Nidra eller praktisera på fel sätt.


Fördelar med Yoga Nidra
  • ger mental och fysisk återhämtning
  • balanserar nervsystemet
  • minskar stress
  • främjar djupavslappning
  • förbättrar sömn
  • sänker blodtrycket
  • förbättrar självkänsla och självförtroende 

Kontraindikationer

Som med alla typer av yoga bör Yoga Nidra utövas med försiktighet och respekt, vilket minskar risken för skador. Om du lider av något medicinskt tillstånd och är osäker på vilken typ av yoga och meditation, mindfulness som bäst lämpar sig för dig ber jag dig rådfråga din läkare.

Yoga Flow

I Yoga Flow (Mjukt Flödande Yoga) har vi fokus på andetaget med närvaro i kroppen. Denna yogaform är min variant av Ashtanga Yoga. Vi flödar genom stående, sittande och avslutande positioner samt en skön guidad avslutning.Genom att sakta ner och lyssna inåt ger vi oss tillåtelse och möjlighet att blicka inåt som ett redskap till att hitta vår egna kraft bortom allt yttre brus. 

Tillsammans gör vi utvalda rörelser, långsammare och lämnar tid för pranayama, meditation och lång vila. 

Barn- & Tonårsyoga

Yoga där hela barnet/ungdomen får må bra i både kropp och sinne.

Yogan kan bidra till att bli medvetna om sina känslor, få bättre självförtroende och lättare att koncentrera sig. Den kan även bidra till ökad smidighet, balans och mer energi.

Yogan hjälper även till med att känna gemenskap och kravlöshet.

För de mindre barnen har jag Sagoyoga där vi yogar tillsammans med andningen och olika positioner i fokus tex orm, groda och glittrande enhörning. Klassen avslutas med vila och en tillbakablick på vilka djur och positioner vi har mött i sagan.

I Tonårsyoga landar vi i nuet utan prestation och medvetenhet kring andetaget. Tillsammans med de fysiska positionerna och avslappningen förbättrar vi vår förmåga att hantera stress, förbättrar sömnen och ökad koncentration. Genom tonårsyogan kan vi förbättra självkänslan och att få känna att jag är bra precis som jag är!

Kontakta mig för bokning.